W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Promocja polskiej żywności

01.02.2023

Z inicjatywy sekretarza stanu Rafała Romanowskiego odbyło się spotkanie poświęcone promocji polskiej żywności.

GŁÓWNE

Uczestnicy spotkania

W rozmowach, które odbyły się wczoraj w siedzibie Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa uczestniczyli również: dyrektor generalny KOWR Waldemar Humięcki, zastępca dyrektora generalnego KOWR Małgorzata Gośniowska-Kola oraz przedstawiciele Prezydiów Komisji Zarządzających Funduszy promocji produktów rolno-spożywczych.

Cel spotkania

 Celem spotkania było opracowanie jednolitej koncepcji działań w zakresie promocji polskiej żywności w kraju i za granicą. Rozmawiano o strategii, nowych kanałach i narzędziach komunikacji, a także o wspólnych inicjatywach na rzecz budowy silnej marki polskiej żywności.

Pozostałe tematy

Poruszono także problem dezinformacji polegający na szerzeniu fake newsów dotyczących polskiej żywności. Podkreślono, że przeciwstawianie się atakom medialnym jest wyzwaniem dla producentów, organizacji branżowych oraz instytucji publicznych.

– Musimy bardziej ofensywnie przekazywać rzetelne informacje, merytoryczne argumenty i wyniki  badań naukowych – podkreślił sekretarz stanu Rafał Romanowski.

Uczestnicy spotkania podkreślali, że w tym zakresie niezbędna jest współpraca oraz informacja kierowana do opinii publicznej

Zdjęcia (5)

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
01.02.2023 17:42 Iwona Chromiak
Pierwsza publikacja:
01.02.2023 17:42 Iwona Chromiak
{"register":{"columns":[]}}