W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Przednówek. Kiedy gotuję, to nie marnuję – konkurs na przepis

27.04.2020

Wszystkich miłośników gotowania zachęcamy do udziału w konkursie Narodowego Instytutu Kultury i Dziedzictwa Wsi: „Przednówek. Kiedy gotuję, to nie marnuję”. Stwórz własne danie, zgodne z ideą niemarnowania żywności, prześlij przepis i zdjęcie. Nagrody czekają!

Konkurs na potrawę przednówkową
Zgłoszenia do konkursu należy przesyłać do 17 maja 2020 r. na zasadach wskazanych w Regulaminie.
 
Regulamin oraz pozostałe szczegóły dotyczące konkursu dostępne są na stronie organizatora: folkodnowa.pl/.
 
„Przednówek. Kiedy gotuję, to nie marnuję” – to konkurs na przepis kulinarny z wykorzystaniem żywności uchronionej przed wyrzuceniem lub pozostałej z innego posiłku. 
 
Celem konkursu jest popularyzowanie i promowanie idei niemarnowania żywności oraz kształtowanie postaw wrażliwości na tę kwestię. To także zachęta do korzystania z tradycyjnych sposobów radzenia sobie z zaopatrzeniem gospodarstw domowych i popularyzacja przepisów na jak najszersze wykorzystanie produktów.
 
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął konkurs patronatem honorowym.
Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
27.04.2020 16:55 Sławomir Mucha
Pierwsza publikacja:
27.04.2020 16:24 Sławomir Mucha
{"register":{"columns":[]}}