W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Singapur otwiera rynek dla polskich produktów

17.04.2020

Singapur otwiera rynek dla jaj, produktów jajecznych oraz przetworów z mięsa i jaj z Polski.

Eksport jaj do Singapuru - infografika

Służby weterynaryjne Singapuru poinformowały o:

- otwarciu rynku dla jaj konsumpcyjnych i produktów jajecznych;

- uproszczeniu zasad dostępu do rynku singapurskiego dla przetworów z mięsa (drobiowego, wieprzowego, wołowego) oraz przetworów z jaj poprzez wprowadzenie możliwości zatwierdzania zakładów do eksportu na zasadzie pre-listingu.

Intensyfikacja prac w dostępie do rynku Singapuru przyczyniła się do tego, że wkrótce polscy producenci wymienionych produktów będą mogli sprzedawać je na tamtym rynku.

Aktualnie trwają prace nad uzgodnieniem odpowiednich wzorów świadectw zdrowia, co umożliwi eksport.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
17.04.2020 17:09 Iwona Chromiak
Pierwsza publikacja:
17.04.2020 17:09 Iwona Chromiak
{"register":{"columns":[]}}