W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Metale ciężkie w produktach spożywczych

Oddział Badań Fizykochemicznych

Wykonywane oznaczenie: 
   Rtęć AKREDYTOWANA
   Ołów AKREDYTOWANA
   Kadm AKREDYTOWANA
   Arsen AKREDYTOWANA
   Cyna AKREDYTOWANA
   Nikiel AKREDYTOWANA

Metoda badawcza:
   Zimnych par rtęci PB-102/LLF wydanie I z dnia 30.01.2023 (rtęć)
   Płomieniowej absorpcyjnej spektrometrii atomowej PB-106/LLF wydanie I z dnia 30.01.2023 (ołów)
   Płomieniowej absorpcyjnej spektrometrii atomowej PB-106/LLF wydanie I z dnia 30.01.2023 (kadm)
   Płomieniowej absorpcyjnej spektrometrii atomowej z wykorzystaniem generacji wodorków Wydawnictwo Metodyczne PZH 2005 (arsen)
   Płomieniowej absorpcyjnej spektrometrii atomowej PB-114/LLF wydanie I z dnia 30.01.2023 (Cyna – Żywność w puszkach)
   Spektrometria mas z jonizacją w plazmie indukcyjnie sprzężonej (ICP-MS) PN-EN 17851:2024-01

Materiał do badań: Żywność, żywność w puszkach (cyna), ryby, przetwory rybne, owoce morza - nikiel w zakresie (2,0-40,0) mg/kg

 

Wykonywane oznaczenie: 
   Nikiel NIEAKREDYTOWANA

Metoda badawcza:
   Spektrometria mas z jonizacją w plazmie indukcyjnie sprzężonej (ICP-MS) PN-EN 17851:2024-01

Materiał do badań: 
   Słodycze łącznie z czekoladą, wyroby kakaowe i czekoladowe, składniki gorących napojów i naparów, kawa, herbata, herbatniki owocowe i ziołowe, ryby, przetwory rybne, owoce morza - nikiel w zakresie (0,1-2,0) mg/kg

{"register":{"columns":[]}}