W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Flaki po cieszyńsku (Pajszle)

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2009-01-15 W kategorii Gotowe dania i potrawy w województwie śląskim

flaki po cieszyńsku

Wygląd:

Zupa z kawałkami flaków wołowych lub wieprzowych, z majerankiem i widocznymi kawałkami marchewki.

Kształt:

Kształt naczynia.

Rozmiar:

Zależy od porcji.

Barwa:

Barwa szara z widocznymi kawałkami marchwi i paskami flaków w kolorze białym.

Konsystencja:

Gęsta zupa.

Smak:

Smak ostry, zapach majeranku i rosołu z flaków.

Dodatkowe Informacje:

 

Tradycja:

Ziemia Cieszyńska jest bardzo bogata w tradycje kulinarne. Dzięki różnym wpływom kulturalnym i narodowościowym dziedzictwo kulinarne wydaje się nie mieć granic.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
23.10.2018 13:06 Sławomir Mucha
Pierwsza publikacja:
23.10.2018 13:06 Sławomir Mucha
{"register":{"columns":[]}}