W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

„Hylyng” opiekany z cebulą – śledź po kaszubsku

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2006-06-14 W kategorii Produkty rybołówstwa W województwie woj. pomorskim

Wygląd:

Cały śledź

Kształt:

Cały śledź

Rozmiar:

Naturalny wymiar ryby

Barwa:

Na zewnątrz złocisty

Konsystencja:

Stała

Smak:

Świeży, słodko-kwaśny

Dodatkowe Informacje:

Ocet 10%

Tradycja:

W kuchni światowej występuje wiele potraw ze śledzi. Podaje się śledzie gotowane, smażone, duszone i pieczone. W Polsce dawniej też je przyrządzano na różne sposoby, jednak dziś najczęściej podaje się przystawkę ze śledzia.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
02.07.2018 22:03 administrator gov.pl
Pierwsza publikacja:
02.07.2018 22:03 administrator gov.pl
{"register":{"columns":[]}}