W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Kaszubska jajecznica na węgorzu / Prażnica

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2006-09-03 W kategorii Gotowe dania i potrawy W województwie woj. pomorskim

Wygląd:

Kawałki smażonego węgorza wędzonego wyglądają jak kawałki grzybów

Kształt:

Zależnie od potrzeb

Rozmiar:

Zależnie od potrzeb

Barwa:

Żółta z ciemnymi kawałkami węgorza wędzonego

Konsystencja:

Miękka

Smak:

Smak węgorza wędzonego

Dodatkowe Informacje:

Tradycja:

Według Kuchni Pomorskiej za najbardziej specyficzną cechę kuchni kaszubsko-pomorskiej i gdańskiej uważa się powszechnie bogactwo ryb i potraw rybnych. Są to zarówno ryby morskie, jak i słodkowodne, które żyją w kaszubskich czy kociewskich jeziorach.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
02.07.2018 22:12 administrator gov.pl
Pierwsza publikacja:
02.07.2018 22:12 administrator gov.pl
{"register":{"columns":[]}}