W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Kurczak wędzony po kociewsku

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2007-05-18 W kategorii Produkty mięsne W województwie woj. pomorskim

Wygląd:

Cały kurczak ze skórą

Kształt:

Cały kurczak

Rozmiar:

1,5 kg

Barwa:

Złotobrązowy z połyskiem, wewnątrz białe mięso

Konsystencja:

Stała

Smak:

Wędzonego mięsa

Dodatkowe Informacje:

Tradycja:

Kociewie znajduje się w północno-wschodniej części województwa pomorskiego. Jest to region przede wszystkim etniczno-kulturowy, położony w dorzeczu dwóch rzek wpadających do Wisły: Wierzycy i Czarnej Wody (Wdy).

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
02.07.2018 22:21 administrator gov.pl
Pierwsza publikacja:
02.07.2018 22:21 administrator gov.pl
{"register":{"columns":[]}}