Kwalifikacja sektorowa pn.: „Wykonywanie prac pomocniczych w piekarstwie"
22.10.2025
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zaprasza do składania ofert na sporządzenie opinii oraz dokonanie oceny i porównanie efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji „Wykonywanie prac pomocniczych w piekarstwie" z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji (PRK) pierwszego i drugiego stopnia.
Przedmiot zamówienia:
-
sporządzenie opinii dotyczącej celowości włączenia kwalifikacji sektorowej „Wykonywanie prac pomocniczych w piekarstwie" do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji oraz
- wykonanie porównania wymaganych efektów uczenia się dla tej kwalifikacji sektorowej, z charakterystykami poziomów PRK pierwszego i drugiego stopnia,
- przygotowanie rekomendacji - zgodnie z art. 21 ustawy z dnia 22.12.2015 r. (Dz. U. z 2024 r. poz. 1606).
Sposób realizacji zamówienia:
- zadania realizowane będą indywidualnie przez poszczególnych ekspertów oraz w ramach prac zespołu ekspertów, o którym mowa w art. 21 ust. 2 i 3 ustawy i rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 sierpnia 2016 r. w sprawie warunków, jakie muszą spełniać eksperci powoływani do zespołu ekspertów, trybu powoływania ekspertów oraz procedury porównywania efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji (Dz. U. poz. 1321), dalej również jako „rozporządzenie”.
w przypadku zgłoszenia uwag przez Radę Interesariuszy do przygotowanej rekomendacji zespół ekspertów ponownie przygotowuje rekomendację odnosząc się do uwag. Ewentualne powtórne przygotowanie rekomendacji kończy pracę zespołu ekspertów.
Termin wykonania zamówienia:
Umowa zostaje zawarta na okres realizacji przedmiotu zamówienia. W przypadku zgłoszenia uwag Rady Interesariuszy do rekomendacji termin wykonania zamówienia może zostać jednokrotnie wydłużony o czas niezbędny na powtórne przygotowanie rekomendacji.
Termin i sposób składania ofert
Ofertę można złożyć w nieprzekraczalnym terminie do 7 listopada 2025 r. drogą elektroniczną na adres e-mail: boris.poleganow@minrol.gov.pl
Osobą uprawnioną przez Zamawiającego do porozumiewania się z Wykonawcami jest Boris Poleganow, tel. 22 623 22 99, e-mail: boris.poleganow@minrol.gov.pl
Kryteria oceny ofert
W trakcie oceny ofert pod uwagę brane będą następujące czynniki:
- doświadczenie ekspertów zapewniające jakość wykonania opinii (na podstawie wypełnionych Formularzy ofertowych),
- koszt brutto wykonania pracy przez jednego eksperta,
- wiedza ekspertów na temat opisu kwalifikacji oraz sposobu opisywania efektów uczenia się.
Informacje dodatkowe
Niniejsze zapytanie ofertowe nie stanowi oferty w myśl art. 66 Kodeksu Cywilnego, nie jest aukcją ani przetargiem w rozumieniu art. 701 Kodeksu Cywilnego, jak również nie jest ogłoszeniem w rozumieniu ustawy Prawo zamówień publicznych. Ministerstwo zastrzega sobie prawo do zamknięcia postępowania bez wyboru którejkolwiek ze złożonych ofert.
Z Wykonawcami, którzy złożą oferty, mogą być prowadzone negocjacje w celu ustalenia szczegółowych warunków realizacji zamówienia oraz ceny zamówienia.
Zastrzega się, że niniejsze ogłoszenie, a także określone w nim warunki mogą być zmienione lub odwołane przez Zamawiającego.
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu nastąpi na podstawie informacji zawartych w przesłanym formularzu ofertowym oraz załącznikach. W celu zapewnienia porównywalności wszystkich ofert Zamawiający zastrzega sobie prawo do skontaktowania się z właściwymi Oferentami w celu uzupełnienia lub doprecyzowania ofert.
Zamawiający informuje, że fakt przesłania ofert cenowych będących odpowiedzią na zapytanie ofertowe nie zobowiązuje Zamawiającego do zawarcia z jednym z Oferentów umowy, nawet, jeśli jego oferta okaże się najkorzystniejsza.
Nie będą podlegały ocenie oferty, które nie odpowiadają wymogom niniejszego dokumentu, w szczególności:
- oferty, które zawierają błędy w obliczeniu ceny (z zastrzeżeniem oczywistych omyłek),
- oferty złożone po wyznaczonym terminie lub w niewłaściwej formie,
- oferty, których treść nie odpowiada treści niniejszego dokumentu,
- oferty Wykonawców, którzy nie wykazali spełniania warunków udziału w postępowaniu,
- oferty nieważne na podstawie odrębnych przepisów.
Ofertę niepodlegającą ocenie uznaje się za odrzuconą.
Materiały
Do pobraniaZałącznik_1a_-_formularz_ofertowy_os_fizyczna.pdf 0.11MB Do pobrania
Załącznik_1b_-_formularz_ofertowy_os_prawna.pdf 0.10MB Do pobrania
Załącznik_2_-_wykaz_doświadczenia.pdf 0.12MB Do pobrania
Załącznik_nr_3_Formularz_opinii_o_celowości_włączenia_kwalifikacji_sektorowej_do_ZSK.pdf 0.15MB Do pobrania
Klauzula_informacyjna.pdf 0.08MB
- Pierwsza publikacja:
- 22.10.2025 11:18 Katarzyna Przybyszewska
- Wytwarzający/ Odpowiadający:
- Boris Poleganow
| Tytuł | Wersja | Dane zmiany / publikacji |
|---|---|---|
| Kwalifikacja sektorowa pn.: „Wykonywanie prac pomocniczych w piekarstwie" | 1.0 | 22.10.2025 11:18 Katarzyna Przybyszewska |
Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP