W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Kwalifikacja sektorowa pn.: „Wykonywanie prac pomocniczych w piekarstwie"

22.10.2025

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zaprasza do składania ofert na sporządzenie opinii oraz dokonanie oceny i porównanie efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji „Wykonywanie prac pomocniczych w piekarstwie" z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji (PRK) pierwszego i drugiego stopnia.

Przedmiot zamówienia:

  • sporządzenie opinii dotyczącej celowości włączenia kwalifikacji sektorowej „Wykonywanie prac pomocniczych w piekarstwie" do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji oraz

  • wykonanie porównania wymaganych efektów uczenia się dla tej kwalifikacji sektorowej, z charakterystykami poziomów PRK pierwszego i drugiego stopnia,
  • przygotowanie rekomendacji - zgodnie z art. 21 ustawy z dnia 22.12.2015 r. (Dz. U. z 2024 r. poz. 1606).

Sposób realizacji zamówienia:

  • zadania realizowane będą indywidualnie przez poszczególnych ekspertów oraz w ramach prac zespołu ekspertów, o którym mowa w art. 21 ust. 2 i 3 ustawy i rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 sierpnia 2016 r. w sprawie warunków, jakie muszą spełniać eksperci powoływani do zespołu ekspertów, trybu powoływania ekspertów oraz procedury porównywania efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji (Dz. U. poz. 1321), dalej również jako „rozporządzenie”.

w przypadku zgłoszenia uwag przez Radę Interesariuszy do przygotowanej rekomendacji zespół ekspertów ponownie przygotowuje rekomendację odnosząc się do uwag. Ewentualne powtórne przygotowanie rekomendacji kończy pracę zespołu ekspertów.

Termin wykonania zamówienia:

Umowa zostaje zawarta na okres realizacji przedmiotu zamówienia. W przypadku zgłoszenia uwag Rady Interesariuszy do rekomendacji termin wykonania zamówienia może zostać jednokrotnie wydłużony o czas niezbędny na powtórne przygotowanie rekomendacji.

Termin i sposób składania ofert

Ofertę można złożyć w nieprzekraczalnym terminie do 7 listopada 2025 r. drogą elektroniczną na adres e-mail: boris.poleganow@minrol.gov.pl

Osobą uprawnioną przez Zamawiającego do porozumiewania się z Wykonawcami jest Boris Poleganow, tel. 22 623 22 99, e-mail: boris.poleganow@minrol.gov.pl

Kryteria oceny ofert

W trakcie oceny ofert pod uwagę brane będą następujące czynniki:

  • doświadczenie ekspertów zapewniające jakość wykonania opinii (na podstawie wypełnionych Formularzy ofertowych),
  • koszt brutto wykonania pracy przez jednego eksperta,
  • wiedza ekspertów na temat opisu kwalifikacji oraz sposobu opisywania efektów uczenia się.

Informacje dodatkowe

Niniejsze zapytanie ofertowe nie stanowi oferty w myśl art. 66 Kodeksu Cywilnego, nie jest aukcją ani przetargiem w rozumieniu art. 701 Kodeksu Cywilnego, jak również nie jest ogłoszeniem w rozumieniu ustawy Prawo zamówień publicznych. Ministerstwo zastrzega sobie prawo do zamknięcia postępowania bez wyboru którejkolwiek ze złożonych ofert.

Z Wykonawcami, którzy złożą oferty, mogą być prowadzone negocjacje w celu ustalenia szczegółowych warunków realizacji zamówienia oraz ceny zamówienia.

Zastrzega się, że niniejsze ogłoszenie, a także określone w nim warunki mogą być zmienione lub odwołane przez Zamawiającego.

Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu nastąpi na podstawie informacji zawartych w przesłanym formularzu ofertowym oraz załącznikach. W celu zapewnienia porównywalności wszystkich ofert Zamawiający zastrzega sobie prawo do skontaktowania się z właściwymi Oferentami w celu uzupełnienia lub doprecyzowania ofert.

Zamawiający informuje, że fakt przesłania ofert cenowych będących odpowiedzią na zapytanie ofertowe nie zobowiązuje Zamawiającego do zawarcia z jednym z Oferentów umowy, nawet, jeśli jego oferta okaże się najkorzystniejsza.

Nie będą podlegały ocenie oferty, które nie odpowiadają wymogom niniejszego dokumentu, w szczególności:

  • oferty, które zawierają błędy w obliczeniu ceny (z zastrzeżeniem oczywistych omyłek),
  • oferty złożone po wyznaczonym terminie lub w niewłaściwej formie,
  • oferty, których treść nie odpowiada treści niniejszego dokumentu,
  • oferty Wykonawców, którzy nie wykazali spełniania warunków udziału w postępowaniu,
  • oferty nieważne na podstawie odrębnych przepisów.

Ofertę niepodlegającą ocenie uznaje się za odrzuconą.

Materiały

Do pobrania
Załącznik​_1a​_-​_formularz​_ofertowy​_os​_fizyczna.pdf 0.11MB
Do pobrania
Załącznik​_1b​_-​_formularz​_ofertowy​_os​_prawna.pdf 0.10MB
Do pobrania
Załącznik​_2​_-​_wykaz​_doświadczenia.pdf 0.12MB
Do pobrania
Załącznik​_nr​_3​_Formularz​_opinii​_o​_celowości​_włączenia​_kwalifikacji​_sektorowej​_do​_ZSK.pdf 0.15MB
Do pobrania
Klauzula​_informacyjna.pdf 0.08MB
Logo Biuletynu Informacji Publicznej
Informacje o publikacji dokumentu
Pierwsza publikacja:
22.10.2025 11:18 Katarzyna Przybyszewska
Wytwarzający/ Odpowiadający:
Boris Poleganow
Tytuł Wersja Dane zmiany / publikacji
Kwalifikacja sektorowa pn.: „Wykonywanie prac pomocniczych w piekarstwie" 1.0 22.10.2025 11:18 Katarzyna Przybyszewska

Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP

{"register":{"columns":[]}}