W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Masło kociewskie

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2007-08-29 W kategorii Oleje i tłuszcze W województwie woj. pomorskim

Wygląd:

Masa jednolita, starannie uformowana bez widocznych kropel wody.

Kształt:

Kostka w kształcie prostopadłościanu.

Rozmiar:

Kostka 200 g, o wymiarach 97 x 72 x 30 mm.

Barwa:

Kremowośmietankowy, jednolity w całej masie.

Konsystencja:

Smarowna, lekko mazista, jednolita w całej masie.

Smak:

Czysty, lekko kwaśny, z lekkim posmakiem pasteryzacji.

Dodatkowe Informacje:

Termin przydatności do spożycia wynosi 20 dni. Po upływie terminu przydatności produkt nadal utrzymuje niezmieniony wygląd, smak i zapach.

Tradycja:

Masło w okręgowej spółdzielni mleczarskiej w Starogardzie Gdańskim jest produkowane od ponad 100 lat. Świadczy o tym zapis znajdujący się w opracowaniu Józefa Milewskiego Udział Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Starogardzie Gdańskim w rozwoju regionu (1892-1991):

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
02.07.2018 22:06 administrator gov.pl
Pierwsza publikacja:
02.07.2018 22:06 administrator gov.pl
{"register":{"columns":[]}}