W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Pieróg z gomółką z Kociewia

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2007-02-14 W kategorii Gotowe dania i potrawy W województwie woj. pomorskim

Wygląd:

Podłużny, owalny, skórka lekko przypieczona

Kształt:

Podłużny, owalny

Rozmiar:

Długość 10 cm, średnica 5 cm i grubość 1,5 cm

Barwa:

Na zewnątrz – szaro-brązowy

Konsystencja:

W dotyku szorstki, sprężysty

Smak:

Smak i zapach twarogu oraz smażonych ziemniaków

Dodatkowe Informacje:

Tradycja:

Południowo-zachodnia część Kociewia, leżąca na skraju borów Tucholskich, jest krainą silnie zalesioną, gleby są mało urodzajne, przeważnie piaszczyste, mało przydatne dla rolnictwa.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
02.07.2018 22:12 administrator gov.pl
Pierwsza publikacja:
02.07.2018 22:12 administrator gov.pl
{"register":{"columns":[]}}