W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Piwo z Ciechanowa

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2008-12-03 w kategorii Napoje w woj. mazowieckim.

Wygląd:

Piwo Porter – przejrzysty i klarowny płyn, na powierzchni utrzymuje się gęsta, puszysta, beżowa piana o strukturze drobnopęcherzykowej.

Kształt:

Przybiera kształt naczynia, w którym się znajduje.

Rozmiar:

Piwo Porter – szklana butelka o pojemności 0,325 litra.

Barwa:

Piwo Porter – barwa mahoniowa, pod światło ciemno rubinowa, wiśniowa.

Konsystencja:

Płynna

Smak:

Piwo Porter – bardzo złożony i harmonijny. Piwo stosunkowo wytrawne o delikatnej słodyczy i wyraźnej goryczce z nutami kawowo-karmelowymi. Alkohol słabo wyczuwalny.

Dodatkowe Informacje:

Piwo Porter – 18,0% zawartości ekstraktu wagowego i 8,0% objętości alkoholu.

Tradycja:

Piwo dostarcza organizmowi łatwo przyswajalne cukry, białka, a także sole mineralne. Chmiel posiada właściwości antyseptyczne, uniemożliwiające rozwój wielu bakterii chorobotwórczych. Dzięki niskiej zawartości sodu może być spożywane przez osoby stosujące dietę bezsolną. Piwo to pobudza pracę nerek, zapobiega tworzeniu się kamieni nerkowych, a także obniża napięcie nerwowe. Napój ten orzeźwia i pobudza apetyt.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
25.01.2019 11:32 Sławomir Mucha
Pierwsza publikacja:
25.01.2019 11:32 Sławomir Mucha
{"register":{"columns":[]}}