W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Potrawka z kury po kociewsku

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2008-02-29 W kategorii Produkty mięsne W województwie woj. pomorskim

Wygląd:

Kawałki mięsa drobiowego ze skórą w białym sosie z rodzynkami, dekorowane agrestem, na przekroju widoczna kość i jasnobrązowe mięso

Kształt:

Prostokątny kawałek mięsa z kością wielkości 6 x 10 cm

Rozmiar:

6 x 10 cm

Barwa:

Na zewnątrz złocista skóra, na przekroju mięso jasnobrązowe (kolor ugotowanego mięsa drobiowego)

Konsystencja:

Stała, krucha

Smak:

Smak słodko-kwaśny, zapach gotowanego mięsa

Dodatkowe Informacje:

Tradycja:

Południowo-zachodnia część Kociewia, leżąca na skraju Borów Tucholskich, jest krainą silnie zalesioną, gleby są mało urodzajne, przeważnie piaszczyste, mało przydatne dla rolnictwa.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
02.07.2018 22:21 administrator gov.pl
Pierwsza publikacja:
02.07.2018 22:21 administrator gov.pl
{"register":{"columns":[]}}