W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Pulki kaszubskie

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2006-09-03 W kategorii Gotowe dania i potrawy W województwie woj. pomorskim

Wygląd:

Cały ziemniak bez skórki

Kształt:

Okrągły

Rozmiar:

Wielkość ziemniaka

Barwa:

Jasnożółty

Konsystencja:

Stała

Smak:

Smak i zapach ugotowanych ziemniaków

Dodatkowe Informacje:

Tradycja:

Tradycja uprawy ziemniaków w Europie sięga XV wieku. Ziemniaki po ugotowaniu stanowią bardzo cenny pokarm dla człowieka. Są też ważną rośliną pastewną i przemysłową. Zawierają głównie witaminę C. Najwięcej wartości odżywczych zawierają ziemniaki ugotowane w mundurkach – nieobrane ze skórki.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
02.07.2018 22:12 administrator gov.pl
Pierwsza publikacja:
02.07.2018 22:12 administrator gov.pl
{"register":{"columns":[]}}