W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Serek twarogowy kozi witoldziński

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2017-05-08 w kategorii Produkty mleczne w woj. wielkopolskim.

Wygląd:

Jednolita masa serowa, łatwa do rozsmarowania

Kształt:

W zależności od użytego opakowania

Rozmiar:

W zależności od użytego opakowania

Barwa:

Masa serowa biała

Konsystencja:

Jednolita, łatwa do rozsmarowania, plastyczna

Smak:

Smak i zapach typowy dla twarogu koziego

Dodatkowe Informacje:

Przechowywany w chłodni, w temperaturze 2º-5ºC, zachowuje trwałość do 10 dni

Tradycja:

Serek twarogowy kozi witoldziński wyrabia się ze świeżego, ciepłego, nieschłodzonego mleka koziego, pochodzącego prosto z udoju, a następnie poddanego kwaszeniu w oparciu o tradycyjną technologię.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
17.09.2018 09:07 Sławomir Mucha
Pierwsza publikacja:
17.09.2018 09:07 Sławomir Mucha
{"register":{"columns":[]}}