W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Śledź pomorski solony z beczki w zalewie słodko-kwaśnej

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2006-09-04 W kategorii Produkty rybołówstwa W województwie woj. pomorskim

Wygląd:

Krojony w dzwonka z cebulą

Kształt:

Kształt dzwonka

Rozmiar:

Dzwonko ma wysokość 8-10 cm i grubość około 5 cm

Barwa:

Na zewnątrz ciemnoszary, mięso jasnoszare

Konsystencja:

Mięso kruche

Smak:

Kwaskowy, aromat przypraw i cebuli

Dodatkowe Informacje:

Tradycja:

Śledź był od zawsze spożywany na Pomorzu ze względu na bliskość morza i bardzo cenne właściwości smakowe i odżywcze.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
02.07.2018 22:03 administrator gov.pl
Pierwsza publikacja:
02.07.2018 22:03 administrator gov.pl
{"register":{"columns":[]}}