W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Wątróbki gęsie po siewiersku

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2007-11-20 W kategorii Gotowe dania i potrawy w województwie śląskim

Wygląd:

Pokrojone kawałki wątróbki gęsie polane tłuszczem gęsim

Kształt:

Nieregularne półowalne, kostki

Rozmiar:

Pokrojone kawałki wątróbki wielkości 2,5-3 cm

Barwa:

Krwistoczerwony

Konsystencja:

Zbita i soczysta

Smak:

Zapach gęsiego tłuszczu i pieprzu

Dodatkowe Informacje:

Wyjątkowy smak i zapach wątróbki zawdzięczają pochodzeniu z gęsi wiejskich karmionych paszą naturalną.

Tradycja:

Siewierz znany jest nie tylko jako miejscowość na trasie Katowice-Warszawa, ale przede wszystkim jako miejsce, w którym można zjeść wiele tradycyjnych i smacznych potraw. Właśnie z tego powodu od wielu lat Siewierz jest celem wycieczek kulinarnych.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
02.07.2018 21:57 administrator gov.pl
Pierwsza publikacja:
02.07.2018 21:57 administrator gov.pl
{"register":{"columns":[]}}