W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Wiejska kociewska drożdżówka kiszona

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2008-02-25 W kategorii Wyroby piekarnicze i cukiernicze W województwie woj. pomorskim

Wygląd:

Placek z jasną kruszonką koloru złotawobrązowego

Kształt:

Prostokątny

Rozmiar:

Prostokątne kawałki 10 x 5 cm

Barwa:

Na zewnątrz jasna kruszonka koloru złotawobrązowego, na przekroju złotożółta barwa ciasta

Konsystencja:

Puszysta, sprężysta

Smak:

Smak lekko cytrynowy, drożdżowy

Dodatkowe Informacje:

Tradycja:

Południowo-zachodnia część Kociewia, leżąca na skraju borów Tucholskich, jest krainą silnie zalesioną, gleby są mało urodzajne, przeważnie piaszczyste, mało przydatne dla rolnictwa.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
02.07.2018 22:13 administrator gov.pl
Pierwsza publikacja:
02.07.2018 22:13 administrator gov.pl
{"register":{"columns":[]}}