W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Wytyczne Komisji Europejskiej w zakresie znakowania żywności dotyczące rozporządzenia PE i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

 

 

Materiały

Wytyczne pt. „Kwestie dotyczące sprzedaży na odległość w kontekście rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (FIC)”
wytyczne​_sprzedaz​_na​_odleglosc​_(1).pdf 0.27MB
Zawiadomienie Komisji w sprawie stosowania zasady deklarowania ilościowej zawartości składników (QUID) (2017/C 393/05)
QUID​_-​_CELEX​_52017XC1121(01)​_PL​_TXT​_(2).pdf 0.58MB
Zawiadomienie Komisji z dnia 13.7.2017 r. dotyczące przekazywania informacji o substancjach lub produktach powodujących alergie lub reakcje nietolerancji, wymienionych w załączniku II do rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
labelling​_legislation​_guidance​_allegens-2017-4864​_pl.pdf 0.46MB
Zawiadomienie Komisji w sprawie pytań i odpowiedzi dotyczących stosowania rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
pytania​_i​_odpowiedzi​_cz​_I​_i​_II.pdf 0.58MB
Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
02.08.2018 11:13 Iwona Chromiak
Pierwsza publikacja:
02.08.2018 11:13 Iwona Chromiak
{"register":{"columns":[]}}