W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Dyrektywa w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi „Nowe przepisy w pigułce”

Broszura informacyjna „Dyrektywa w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi” Nowe Przepisy w Pigułce, to publikacja skierowana do osób zainteresowanych bezpieczeństwem i ochroną całego łańcucha dostaw wody od obszaru zasilania, przez pobór, uzdatnianie, magazynowanie, dystrybucję, aż po kran u konsumenta i wszelkie produkty do kontaktu z wodą przeznaczoną do spożycia.

W niniejszej broszurze przedstawiono w syntetyczny sposób implementację przepisów dyrektywy Unii Europejskiej w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi z dnia 16 grudnia 2020 r. do prawa polskiego. Opracowanie broszury informacyjnej ma na celu wzmocnienie świadomości i poprawę wiedzy o wprowadzonych regulacjach, nowych obowiązkach jak i wynikających z nich korzyściach dla poszczególnych interesariuszy.

Publikacje dostępne są w dwóch wersjach językowych – polskiej i angielskiej.

Materiały

„Dyrektywa w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi" Nowe Przepisy w Pigułce - polska wersja broszury
Ministerstwo​_Infrastruktury​_broszura​_jakość​_wody​_do​_spożycia​_PL.pdf 51.48MB
"Directive on the quality of water intended for human consumption" New rules in a nutshell - English version of the brochure
Ministerstwo​_Infrastruktury​_broszura​_jakość​_wody​_do​_spożycia​_EN.pdf 51.75MB
{"register":{"columns":[]}}