W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Konferencja pt.: Rozwój systemów żywnościowych w Europie. Badania i innowacje na rzecz zdrowszej, zrównoważonej i odpornej przyszłości

17.03.2025

advancing

W ramach  polskiej prezydencji w Radzie UE została zorganizowana konferencja dotycząca produkcji żywności i zdrowia publicznego, która zgromadziła naukowców, innowatorów, przedstawicieli samorządów oraz decydentów unijnych. Wydarzenie odbyło się w trzech panelach, a każdy z nich poświęcony był odpowiednio tematyce wpływu żywności na zdrowie, zachowania konsumentów, innowacyjności sektora MŚP (małych i średnich przedsiębiorstw) oraz partnerstwu FutureFoods i badaniom żywności w zakresie jej bezpieczeństwa i jakości. Konferencja zorganizowana została wspólnie z Polską Akademią Nauk, Biurem PolSCA PAN w Brukseli,  Uniwersytetem Medycznym w Białymstoku, Uniwersytetem w Aarhus (Dania), Instytutem Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN, Uniwersytetem Medycznym w Białymstoku, Instytutem Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego PAN oraz Domem Polski Wschodniej w Brukseli.

{"register":{"columns":[]}}