Zwycięzcy wybrani!
14 listopada rozstrzygnęliśmy wyjątkowy konkurs „Przepis na zdrowe drugie śniadanie”, w którym udział wzięło około 200 uczestników z całego województwa lubuskiego.
W pracowni gastronomicznej Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu Filia w Gorzowie Wlkp., autorzy trzech najciekawszych prac przyrządzali śniadania według autorskich przepisów.
Komisja konkursowa po degustacji dań i w oparciu o obrane kryteria przyznała:
I miejsce: Hanna Misa ze Szkoły Podstawowej w Gęstowicach za przygotowanie brokułowych muffinek
II miejsce: Nadia Markowska ze Szkoły Podstawowej nr 3 w Nowej Soli za przygotowanie bułki z serka wiejskiego z pastą z awokado
III miejsce: Kinga Dąbrowska z Gminnego Zespołu Szkół w Dobiegniewie za przygotowanie szpinakowego wrapa
Wyróżnienie przyznano: Julia Assenberg van Eijsden ze Szkoły Podstawowej w Krzeszycach za przygotowanie malinowych naleśników
Laureaci konkursu biorący udział w finale odebrali nagrody, które umożliwią im dalsze rozwijanie kulinarnych zdolności. Osobie wyróżnionej w konkursie nagrodę przekaże Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Sulęcinie. Nagrody ufundowane zostały przez Lubuskiego Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego.
Serdecznie gratulujemy!
W załączeniu przepisy
Materiały
Przepis na brokułowe muffinkiPrzepis_na_brokułowe_muffinki.pdf 1.03MB Przepis na bułki z serka wiejskiego
Przepis_na_bułkę_z_serka_wiejskiego.pdf 0.07MB Przepis na wrap szpinakowy
Przepis_na_wrap_szpinakowy.pdf 0.05MB Przepis na malinowe naleśniki
Przepis_na_malinowe_naleśniki.pdf 0.06MB