W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.

Zwycięzcy wybrani!

14 listopada rozstrzygnęliśmy wyjątkowy konkurs „Przepis na zdrowe drugie śniadanie”, w którym udział wzięło około 200 uczestników z całego województwa lubuskiego.

baner informujący o rozstrzygnięciu konkursu - Przepis na zdrowe II śniadanie do szkoły

W pracowni gastronomicznej Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu Filia w Gorzowie Wlkp., autorzy trzech najciekawszych prac przyrządzali śniadania według autorskich przepisów.

Komisja konkursowa po degustacji dań i w oparciu o obrane kryteria przyznała:

I miejsce: Hanna Misa ze Szkoły Podstawowej w Gęstowicach za przygotowanie brokułowych muffinek

II miejsce: Nadia Markowska ze Szkoły Podstawowej nr 3 w Nowej Soli za przygotowanie bułki z serka wiejskiego z pastą z awokado

III miejsce: Kinga Dąbrowska z Gminnego Zespołu Szkół w Dobiegniewie za przygotowanie szpinakowego wrapa

Wyróżnienie przyznano: Julia Assenberg van Eijsden ze Szkoły Podstawowej w Krzeszycach za przygotowanie malinowych naleśników

Laureaci konkursu biorący udział w finale odebrali nagrody, które umożliwią im dalsze rozwijanie kulinarnych zdolności. Osobie wyróżnionej w konkursie nagrodę przekaże Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Sulęcinie. Nagrody ufundowane zostały przez Lubuskiego Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego.

Serdecznie gratulujemy!

W załączeniu przepisy

Materiały

Przepis na brokułowe muffinki
Przepis​_na​_brokułowe​_muffinki.pdf 1.03MB
Przepis na bułki z serka wiejskiego
Przepis​_na​_bułkę​_z​_serka​_wiejskiego.pdf 0.07MB
Przepis na wrap szpinakowy
Przepis​_na​_wrap​_szpinakowy.pdf 0.05MB
Przepis na malinowe naleśniki
Przepis​_na​_malinowe​_naleśniki.pdf 0.06MB

Zdjęcia (6)

{"register":{"columns":[]}}