Ruszył przetarg na dostawy artykułów spożywczych

POPŻ

Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa ogłosił przetarg na dostawy artykułów spożywczych w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 (POPŻ). Produkty mają być dostarczone do magazynów organizacji partnerskich: Federacji Polskich Banków Żywności, Caritas Polska, Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej i Polskiego Czerwonego Krzyża.

W wyniku przetargu do 121 magazynów czterech organizacji partnerskich ogólnopolskich trafi ok. 76,6 tys. ton artykułów spożywczych. Ich szacunkowa wartość wyniesie ok. 354 mln zł brutto.

Przedmiotem zamówienia jest dostawa 20 artykułów spożywczych, tj. groszku z marchewką, fasoli białej, koncentratu pomidorowego, buraczków wiórków, powideł śliwkowych, soku jabłkowego, makaronu jajecznego, makaronu kukurydzianego bezglutenowego, ryżu białego, kaszy gryczanej, herbatników maślanych, mleka UHT, sera podpuszczkowego dojrzewającego, szynki drobiowej, szynki wieprzowej mielonej, pasztetu wieprzowego, filetu z makreli w oleju, cukru białego, oleju rzepakowego oraz gołąbków w sosie pomidorowym.

Organizacje partnerskie mają dostarczyć produkty do magazynów w okresie od sierpnia 2019 r. do maja 2020 r. Wyjątkiem jest dostawa sera podpuszczkowego dojrzewającego (dostawy realizowane będą od listopada 2019 r. do marca 2020 r.) oraz ryżu białego i gołąbków w sosie pomidorowym (dostawy realizowane będą od września 2019 r. do maja 2020 r.).

Osoby najbardziej potrzebujące będą otrzymywać pomoc żywnościową za pośrednictwem sieci organizacji partnerskich regionalnych i lokalnych. W sumie zaangażowanych będzie ok. 2 400 podmiotów. Paczki żywnościowe i posiłki będą wydawane do czerwca 2020 r. 

Przetarg realizowany jest w Podprogramie 2019 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 (POPŻ) współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym (FEAD).

Navigation Menu

Metrics

Informacje o publikacji dokumentu
Opublikowano: 12.06.2019 14:23
Osoba publikująca: Biuro Promocji
Zmodyfikowano: 12.06.2019 14:23
Osoba modyfikująca: Biuro Promocji