W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.

Praktyki zawodowe kl. III TŻ - dzień 10

pz8a

Dzień 10.

Dziesiątego dnia praktyk młodzież zapoznała się z systemem zamówień i rozliczeń stosowanym w restauracjach. Uczniowie mieli okazję obsługiwać bufety i bary, a także przećwiczyć kompleksową obsługę gości – od momentu powitania aż po końcowe rozliczenie. Dodatkowo uczestnicy przygotowali typowo polskie danie – pierogi, które cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród gości.

Po południu grupa odwiedziła gospodarstwo rolne Guerrieri, specjalizujące się w uprawie winorośli, zbóż oraz drzewek oliwnych. W trakcie wizyty młodzież miała możliwość zapoznania się z procesami uprawy oraz sposobami przetwarzania surowców rolnych.

Dzień zakończył się podsumowaniem zdobytych doświadczeń oraz rozmową na temat różnic w funkcjonowaniu gastronomii i rolnictwa w Polsce i w kraju partnerskim.

Projekt nr 2025-1-PL01-KA121-VET-000306849 dofinansowany przez Unię Europejską

Zdjęcia (12)

{"register":{"columns":[]}}