Praktyki zawodowe kl. III TŻ - dzień 4
Dzień 4.
Czwarty dzień praktyk przyniósł kolejne wyzwania i nowe doświadczenia zawodowe. Uczniowie zajęli się planowaniem dań oraz tworzeniem karty menu. Podczas pracy oceniali różnorodność oferty, zwracając uwagę na sezonowość produktów oraz preferencje klientów. W części praktycznej przygotowywali półprodukty i gotowe potrawy, doskonaląc swoje umiejętności kulinarne i organizacyjne.
Po zakończeniu zajęć zawodowych uczestnicy odbyli wycieczkę do Loreto, gdzie mieli okazję zobaczyć Sanktuarium Santa Casa w Loreto, w którym znajduje się część domu Maryi z Nazaretu oraz polski cmentarz wojenny z okresu II wojny światowej. Wyjazd ten pozwolił im nie tylko poznać lokalną kulturę i historię, lecz także zintegrować się i poszerzyć swoje horyzonty.
Projekt nr 2025-1-PL01-KA121-VET-000306849 dofinansowany przez Unię Europejską.