W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.

Praktyki zawodowe kl. III TŻ - dzień 4

pz1

Dzień 4.

Czwarty dzień praktyk przyniósł kolejne wyzwania i nowe doświadczenia zawodowe. Uczniowie zajęli się planowaniem dań oraz tworzeniem karty menu. Podczas pracy oceniali różnorodność oferty, zwracając uwagę na sezonowość produktów oraz preferencje klientów. W części praktycznej przygotowywali półprodukty i gotowe potrawy, doskonaląc swoje umiejętności kulinarne i organizacyjne.

Po zakończeniu zajęć zawodowych uczestnicy odbyli wycieczkę do Loreto, gdzie mieli okazję zobaczyć Sanktuarium Santa Casa w Loreto, w którym znajduje się część domu Maryi z Nazaretu oraz polski cmentarz wojenny z okresu II wojny światowej. Wyjazd ten pozwolił im nie tylko poznać lokalną kulturę i historię, lecz także zintegrować się i poszerzyć swoje horyzonty.

Projekt nr 2025-1-PL01-KA121-VET-000306849 dofinansowany przez Unię Europejską.

Zdjęcia (8)

{"register":{"columns":[]}}